onsdag 25 januari 2012

Tips för Alla hjärtans dag - romantisk middag

En mycket uppskattad upplevelse på Alla hjärtans dag är en romantisk middag. Rama in middagen med lite Champagne och lite rekvisita så blir kvällen en succé.

Arla har lite tips på recept som kan passa.

torsdag 19 januari 2012

Hjärtat ska vara med

Som jag tidigare poängterat är det viktigt att använda hjärtat inför och på självaste Alla hjärtans dag. Vad du än ger och vad du än gör blir det bra om du använder hjärtat. I tidigare inlägg har jag tipsat om att du t ex kan göra ett hjärta av papier mache eller skriva en kärleksdikt. Du kan göra ett Alla hjärtans dag - kort som du utsmyckar med egenhändigt tillverkade (ritade, målade, eller utklippta)hjärtan. I samtliga exempel visar du för din älskade att är hjärtat med... Geléhjärtan är ju också hjärtan men på ett annat sätt om du förstår vad jag menar.

Skriv en dikt till Alla hjärtans dag

Något av de bästa du kan ge bort på Alla hjärtans dag är en egenhändigt skapad dikt. Skriv en kärleksförklaring till den du älskar. Tänk på att du inte måste skriva en dikt i världsklass. Har du aldrig skrivit en dikt till din älskade tidigare finns inga förväntningar. Tvärtom, vad du än skriver (så länge du lagt din själ i dikten) kommer du att göra succcé. Tänk också på att en dikt inte nödvändigtvis måste innehålla rim. Risken är att du fastnar i "rimträsket" och att dikten blir innehållslös. Skriv med hjärtat, inte med hjärnan.

onsdag 18 januari 2012

Kort till Alla hjärtans dag

Skicka ett fint Alla hjärtans dag kort till den du tycker om. Ett tips är att tillverka kortet själv. Kan det bli mer personligt eller romantiskt än ett egentillverkat kort? Hur gör man? Använd fantasin. Vad du än gör kommer det att bli bra, bara det märks att du gjort det själv..

torsdag 12 januari 2012

Bästa Alla hjärtans dag presenten

Den allra bästa presenten till Alla hjärtans dag är som jag tidigare skrivit om  något som är personligt, romantiskt och något som du själv varit engagerad i att skapa eller hitta. Närmaste tiden ska jag fokusera på att ge konkreta tips på presenter som uppfyller dessa kriterier.

I stort sett alla har någon förmåga att skapa något personligt som en text, ett hantverk, en målning eller ett musikstycke.

Kan det bli mer romantiskt än att räcka fram ett vackert inslaget paket som innehåller ett egenhändigt tillverkat konstverk på Alla hjärtans dag. Särskilt romantiskt och överraskande blir det om du aldrig tidigare gjort det, eller aldrig visat att du har talang på området

tisdag 3 januari 2012

Blommor, choklad eller geléhjärtan?

Vad ska man ge till sin älskade i år? Lite choklad, blommor eller geléhjärtan? Nja, kanske inget av det? Fast blommor ska man nog ge. Att bara ge blommor, choklad eller geléhjärtan eller en kombination av detta är knappt acceptabelt om du vill göra succé. Givetvis beror resultatet på vad du gett tidigare år. Har du inte köpt något alls kan blommor och choklad vara en succé, men det räcker sällan.

Som jag påpekat flera gånger tidigare är det personlighet och romantik som är nyckelorden som gäller för att lyckas på Alla hjärtans dag. Tänk på dessa nyckelord innan du köper första bästa chokladask eller den största låda med geléhjärtan du kan hitta. Försök att komma på en mer bestående present. JAg återkommer med mer tips på den rätta romantiska, personliga och bestående gåvan på Alla hjärtans dag.

måndag 2 januari 2012

Alla hjärtans dag 2012

Om mindre än två månader är det dags för Alla hjärtans dag 2012. En av årets viktigaste dagar. Börja redan nu planera Alla hjärtans dag kort och present. När är Alla hjärtans dag? Som vanligt den 14 februari.